9 KAINUULAISTA taiteilijaa

 

Oulun Taiteilijaseura -63 ry tuo esille kainuulaista nykytaidetta kutsumalla kainuulaiset jäsenensä yhteisnäyttelyyn Valvegalleriaan Ouluun joulu-tammikuussa. Taiteilijat ovat Ulla Harju Suomussalmelta, Leo Karsikas Kajaanista, Maija Keränen Kajaanista, Riikka Keränen Ristijärveltä, Kaarina Kuusisto-Lukkari Sotkamosta, Urho Kähkönen Kuhmosta, Liisa Linkola Kajaanista, Sanna Vihanto Sotkamosta ja Hannele Pussinen Kajaanista.
Moniäänisen taiteilijajoukon näyttely on yhdeksän erilaisen kainuulaisen tekijän ja heidän uusimpien teostensa esiinmarssi. Tekniikaltaan taiteilijat edustavat eri aloja: kuvanveistoa, keramiikkaa, maalauksia ja installaatioita.

Oulun Taiteilijaseura -63 ry on tehnyt aloitteen näyttelyn toteuttamisesta sekä avustanut näyttelyn järjestelyissä. 
Näyttelyn suunnittelusta, sisällöstä ja toteutuksesta on vastannut taiteilijaryhmä vetäjänään Hannele Pussinen. Näyttely on innostanut; se on rakentunut yhteisenä prosessina ja Valvegalleriassa oleva kokonaisuus on elänyt syksyn aikana. Ryhmätyön käytännön hankaluuksiakin matkalla on ollut, sillä Kainuu on laaja alue, lähes Belgian kokoinen.

Kainuulainen kuvataide on esillä laajasti Kainuussa ja Oulussa. Joulukuun aikana suurin osa ryhmän jäsenistä esittäytyy myös Art Kainuu -näyttelyssä Kajaanin Taidemuseossa.
Oulun Taiteilijaseuran toiminta-alueena on Oulun seudun ja Pohjois-Pohjanmaan lisäksi koko Kainuun alue. Syynä kainuulaisten hakeutumiseen Oulun Taiteilijaseuraan ovat olleet ammattilaisseuran tarjoamat edut, alan tapahtumista tiedottaminen ja näyttelymahdollisuudet. 
 

Näyttely on auki 9.12.2015 - 9.1.2016 Valvegalleriassa Oulussa

Näyttelyjulisteen visuaalisen ilmeen on toteuttanut kuvataiteilija Sanna Vihanto.