ARCTIC

Mas, Christelle

Christelle Mas

ARCTIC

10.3.–8.4.2016

Avajaiset 9.3.2016 klo 18–20. Mikkelin Valokuvakeskuksella. 

Puistokatu 3
50100 Mikkeli

 

”Arctic-valokuvasarja käsittelee fiktiivisiä, mystiikkaa uhkuvia, jäisiä maisemia, joissa ei ole ihmisiä. Pohjoisen Suomen lumimaisemat revontulineen ja erikoiset valot talvella – erityisesti ”sininen hetki” – ovat valokuvieni inspiraation taustana. Lapin maisemat innostavat minua kuvaamaan.

Valokuvat on lavastettu studiossa. Arctic-sarjassa olen muun muassa käyttänyt hyväkseni veden pintajännitystä, nesteiden kemiallisia reaktioita ja olen kasvattanut kiderakenteita.

Haluan näyttää suomalaistuneena, ranskalaisena taiteilijana, mitä tarkoittaa ja edustaa pohjoismaiset/arktiset maisemat kollektiivisessa alitajunassa. Tarkoitukseni ei ole näyttää dokumenttimaisia valokuvia Suomen maisemista, vaan luoda uusia, sisäisiä, pohjoisia näkymiä, joissa aktivoidaan mielikuvitusta.”

CHRISTELLE MAS (s. 1984, Melun) on ranskalaissyntyinen, Oulussa asuva kuvataiteilija. Mas on valmistunut taiteen maisteriksi Sorbonnen yliopistosta Pariisista, missä hän on suorittanut myös alemman korkeakoulututkinnon taiteen filosofiasta.