ARTtila: Heikki Länkinen | Maisemia

Länkinen, Heikki

"Näyttelyn maisemat ovat mielenmaisemiani. Paikat viittaavat pohjoiseen, mutta vaikutteita on myös Etelä-Karjalasta Vuoksen varrelta. Maisemat ovat ekspressiivisiä. Maalauksissa olen samalla käsitellyt maalatessa vallinneita mielentiloja ja tunteita. Pyrin kuitenkin esteettisesti hyvään lopputulokseen.
Työt ovat syntyneet maisemamaalauskurssilla Saimaan ammattikorkeakoulun kuvataidelinjalla kesällä 2017. Osissa maalauksista on ollut myös jonkinlainen näköhavaintokin, mutta se on ollut vain lähtökohta, jota olen täydentänyt mielikuvituksellani. En ole maalannut suoraan mallista vaan näköhavaintokin on muistista maalattu.

Olen käyttänyt tekniikkana akvarellia ja värillisiä musteita sekä vahaliitua. Osassa on lisäksi hieman akryyliä. Työt ovat siis pääasiassa sekatekniikalla toteutettuja. Olen antanut teoksissani myös sattumalle mahdollisuuden käyttämällä niin sanottua märkää märälle tekniikkaa.
Tällä hetkellä opintoni ovat loppusuoralla ja teen opinnäytetyötä maalauksien parissa. Olen opiskellut Imatralla myös kuvanveistoa. Näyttelyssä on esillä muutama vanhempi veistos, joista mielenkiintoni veistotaiteeseen sai kipinänsä."
- Heikki Länkinen

Näyttely on esillä ARTo Taidelainaamo ja -myymälän ARTtilassa ajalla 28.3. - 22.4.2018. 
Huom: Pääsiäisen aikaan 30.3. - 1.4. näyttely on suljettu.