ARTtila: Sannamari Prittinen "After Paradise"

Prittinen, Sanna-Mari

ARTo Taidelainaamo ja -myymälän ARTtilassa avautuu 5.12. 2018 Oulun Taiteilijaseuran jäsenen, Sannamari Prittisen näyttely After Paradise. Näyttely on avoinna: 5.12. - 16.12.2018 JA 16.1. - 27.1.2019 

"Nostan ARTtilan seinille veden pinnan. Katsomme sen alle. Näemme kuivuuden, metsäpalojen jälkeisen maiseman, kuuman ja kylmän, sekä villiintyneen luonnon voiman. After Paradise on toteutettu vuoden 2018 aikana yli sadan lapsen, nuoren ja aikuisen kanssa MeWeArt-yhteisötaidetapahtumissa. Se on hiljainen ja värikäs rukous tai toive siitä, että luonto jaksaa kukoistaa aiheuttamamme harmin jälkeenkin. 

Prosessi näkyy maalausten kerrostumina. Ensin oli vain paljon kangasta, maalia, ihmisiä ja elämää - pohjat maalasimme ahnaasti väreillä herkutellen. Välissä oli kuukausien mittaista tuijotusta ja keskustelua, luonnoksia ja niiden päällekkäin sommittelua. Jokaisen maalauksen tunnelmaan ovat vaikuttaneet uutiset ilmaston lämpenemisen aiheuttamista tuhoista. Tästä on myös saanut näyttely nimensä."

Sannamari Prittinen on kalajokinen yhteisötaiteilija, jonka MeWeArt-yhteisötaideprojekti on vaikuttanut Pohjanmaan lisäksi Helsingin ja Malagan seudulla asuvien lapsiperheiden parissa. Useimmiten hänen maalaustekniikkansa ja taidetoimintansa saa ideoita ja vaikutteita lapsilta. Taidetyö tapahtuu pääosin yhteisön kanssa, mutta käynnistää usein myös yksityisen maalausprosessin, josta After Paradise näyttelyssäkin on esillä muutama teos. Jokaisen teoksen myyntituotto sijoitetaan uusien MeWeArt-yhteisötaidetapahtumien toteuttamiseen.  

 

HOX! ARTtila sulkee ovensa joulun ajaksi 17.12.2018 - 15.1.2018 ja näyttely jatkuu joulutauon jälkeen 16.1.2018.