ARTtilan kuukauden näyttely: Blue Room

Schroderus, Hanna

 

ARTo Taidelainaamo ja -myymälän yhteydessä sijaitsevassa ARTtilassa on esillä 13.9. - 8.10.2017 Hanna Schroderuksen näyttely "Blue Room".

”Luovaan prosessiin kuuluu sisäänrakennettu välttämätön riskinotto ja juuri maalatessani tunnen olevani rohkea ja voivani tehdä mitä haluan, leikillisen suunnittelemattomasti. Inspiraatiota löydän ympäriltäni eletystä elämästä, lasten piirustuksista, internetistä, taidekuvista, mistä vain. Tämänkertaisten teosten yhtenä esikuvana ovat olleet muun muassa Picasson sinisen kauden teokset, mistä juontuu myös näyttelyni nimi, Blue Room.

Muutoin teemallisesti haluan ymmärtää pientä ihmistä ja inhimillisyyttä sen moninaisessa raadollisuudessaan. Ensisijaisesti maalaan ihmisyyden aspektia, sen eri tunnelatauksia ja rooleja. Maalaustyylini on ekspressiivistä sekä naivismiin viittaavaa, mutta naivismille tyypillisiä aiheita vierastan. Yleensä maalausteknisen ilottelun takaa löytyykin vakavia aiheita. Teokseni ovat useimmiten rehellisyydessään voimakkaan henkilökohtaisia.”