ARTtilan kuukauden taiteilija: Jyrki Tammi

Tammi, Jyrki

 

Jyrki Tammi | SININEN - maalauksia Uni-sarjasta

"Olen Oulussa työskentelevä kuvataiteilija. Tuotantoni koostuu enimmäkseen öljymaalauksista joissa abstrakti ekspressionismi kohtaa esittävän maalaustaiteen. Töissäni tunnistettavat muodot sulautuvat tunnistamattomaan, todelliset näkymät sulautuvat epätodelliseen. Haen kuviini vaikutteita niin arkitodellisuudesta kuin myös unien tai tarinoiden maailmasta. Esimerkiksi alkuperäiskansojen ja antiikin mytologiat ovat tärkeä inspiraation lähde tuotannossani.

Tällä hetkellä työskentelen kaksiosaisen maalaussarjan parissa. Sarja käsittelee ja vertailee unen sekä unettomuuden kokemuksia ja sen teokset asetetaan kokonaisuudessaan näytteille tulevana kesänä. Teossarja täydentyy kevään aikana ja valmiina se muodostaa kaksi osakokonaisuutta. Toisen sarjan työt käsittelevät unta, toisen valvetta. ARTtilan talvisessa SININEN-näyttelyssä on tarjolla kuuden maalauksen verran esimakua Uni-sarjan teoksista."

Näyttelyyn on mahdollista tutustua 2.2. maksuttomalla "Kiertelemättä" -opastuksella klo 17, lähtö kulttuuritalo Valveen aulasta.

 

Lisätietoja:

ARTo Taidelainaamo ja -myymälä
ouluntaiteilijaseura [ät] gmail.com
044 313 3163