ARTtilan kuukauden taiteilija: Tuulikki Korhonen - Maalauksia ja valokuvia

Korhonen, Tuulikki

 

 

Vuoden 2015 viimeisen ARTtilan taiteilijapaikan täyttää TUULIKKI KORHONEN näyttelyllään Maalauksia ja Valokuvia. Näyttely  on nähtävillä ARTtilassa 2.12.2015-17.1.2016, ARTo Taidelainaamon aukioloaikojen mukaan.

”Olen koonnut näyttelyni ajatellen luontoa, hiljaisia metsiä ja autioita rantoja. Ne ovat se ympäristö, jossa viihdyn ja mieleni lepää, luonnon äänet  ja luonnonvalo ympärilläni, – yksin.Luonto on suurin innoittajani. Maalaukseni ovat lähinnä abstrakteja, kuin vihjauksia siihen mitä olen kokenut ja aistinut luonnon äärellä. Tunteeni voin välittää värein, siveltimenvedoin, omien käsieni kautta kankaalle. Tämän näyttelyn maalaukset olen pääasiassa toteuttanut öljyvärillä tai akryylillä.

Pitkään olen hakenut sitä keinoa, jolla saisin valokuvaamalla näkyviin oman käsialani. Nyt olen löytänyt kamerastani tekniikat toteutukseen. Kamerallakin voin saada aikaan maalauksellista kuvaa, jälkeä, joka muistuttaa kynäni ja siveltimeni vetoja. Tämä onnistuu luovan luontokuvauksen keinoin ja sitä kutsutaan kameralla maalaamiseksi. Keinoja ovat esimerkiksi kameran hallittu liikutus valotuksen aikana, pitkät valotusajat, epäterävyysalueen hyödyntäminen sekä monivalotukset kameralla. Tällä tiellä olen vielä etsijän ja kokeilijan roolissa, mutta riemulla jatkan matkaa. Joka päivä kamerani paljastaa luonnosta sellaista mitä silmin en voi nähdä.”

Tuulikki Korhonen rakentaa taiteilijanuraansa kokopäiväisen kirjastotyön ohella. Hän on opiskellut taidetta avoimessa yliopistossa usean vuoden, ja ollut yhteisnäyttelyissä mukana jo vuodesta 2006. Korhosen ensimmäinen yksityisnäyttely, ”Lasista ja jäästä”, pidettiin Haukiputaalla, kulttuuritalo Teatterikuopassa vuonna 2007. Korhonen voitti Kuusamo Nature Photo-kilpailun luovan sarjan aiemmin tänä syksynä valokuvateoksellaan Yksinäinen, joka tulee olemaan esillä myös ARTtilan näyttelyssä.