Christelle Mas: X-RAYS

Mas, Christelle

Oulun Mehiläisen tiloissa on nähtävillä 17.12.2017- 25.2.2018 kuvataiteilija ChristelleMas’n teoksia. Teokset yhdistelevät niin lääketieteellisiä valokuvia (tietokonetomografiaa ja röntgenkuvia), maanjäristyksen signaaleja kuin piirroksiakin. Teoksissa liikutaan valokuvakollaasin ja piirtämisen rajapinnoilla.Teokset käsittelevät ihmisten suhdetta/duaalisutta kehoon ja lääketieteellisten kuvateknologiaan. Näyttely kyseenalaistaa koetun kehon ja todellisen ruumiillisen kehon vuorovaikutusta.

Näyttelyyn on vapaa pääsy. Teokset sijaitsevat lääkärikeskuksen yleisissä tiloissa, 2.-5. kerroksissa osoitteessa Kauppurienkatu 9. Teoksia on nähtävillä myös lääkäreiden huoneissa, mutta niitä pääsevät luonnollisesti näkemään vain Mehiläisen vastaanotoilla asioivat potilaat.

ChristelleMas’n mukaan röntgenkuvat kiinnostavat häntä, koska objektiiviset, lääketieteelliset kuvat kehostamme eivät täsmää todellisuuden kanssa. Ne näyttävät näkymättömän, kehonsisäisen maailman, joka on ihmisille hyvin mystinen. Nykypäivänä on olemassa runsaasti teknisiä keinoja, joilla voi kuvata kehoa. Kehon ymmärtämisen sijaan ne voivat tehdä kehosta vieraan. Lääketieteellisissä kuvissa ei ole enää ihoa, tunteita eikä yksilöllisyyttä. ”X-rays”-teoksissa Mas keskittyy tiettyihin sisäelimiin ja niiden tuntemuksiin.

ChristelleMas (s. 1984) on ranskalaissyntyinen, Oulussa asuva kuvataiteilija, joka valokuvaa sisäistä maailmankaikkeutta. Hän on alusta lähtien hyödyntänyt tiedettä valokuvissaan, installaatioissaan ja piirroksissaan. Mas on valmistunut taiteen maisteriksi Sorbonnen yliopistosta Pariisista, jossa hän on suorittanut myös alemman korkeakoulututkinnon taiteen filosofiasta. Hänen teoksiaan on ollut esillä useissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla. Hänen teoksiaan on myös Oulun ja Kemin taidemuseon kokoelmissa sekä yksityisissä kokoelmissa.

Näyttelyä on tukenut Oulun kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun toimipiste 

 

Lisätiedot:
ChristelleMas, artist.christellemas [ät] gmail.com
Seija Henttonen, seija.henttonen [ät] mehilainen.fi