Galleria5: Helisten, Kontio & Ståhle: Pintaa ja syvemmältä

Teos: Riikka Kontio - Uudet versot I, New beginnings, 2018

Helena Helisten, Riikka Kontio & Aulikki Ståhle

Avajaiset keskiviikkona 29.5. klo 17-19. Tervetuloa!
Näyttely on mukana Kiertelemättä-opastuksella to 6.6. klo 17. 

"Olen lähestynyt Pintaa ja syvemmältä -näyttelyaihetta konkretian kautta. Olen lisännyt pinnoille rouheutta ja kosketuspintaa. Toisissa teoksissa olen jättänyt ajatuksille paljon tilaa. Olen karsinut ja pelkistänyt. Osassa töistäni viiva on pääosassa. Pelkistämisen taustalla on ajatusta siitä, miten virikkeiden karsiminen arjessa auttaa meitä keskittymään omiin ajatuksiimme. Kun silmien eteen ei ole aseteltu valmiita malleja tai äärien viivoja, on mahdollista kääntää katse sisään päin. Omaan itseen."

Aulikki Ståhle

"Pintaa ja syvemmältä -näyttelyn maalaukset ovat minulle hyvin henkilökohtaisia. Koen tarpeelliseksi ajoittain sukeltaa siistin pinnan alle, ja tarkistaa mitä siellä tapahtuu, minkä koen todella todeksi. Minun on pakko olla välillä yksin ja minun täytyy saada kosketus itseeni, sisimpääni, tai ainakin yrittää. Joskus sitten tehdään kipeitä valintoja, vaikka pelottaa ja aletaan toimia. Ja joskus sitä vain jaksaa kuolla pystyyn. Pysähtyy odottamaan elämän vääjäämätöntä loppumista. Tai uuden alkamista."

Näyttelyssä on esillä akryylimaalauksiani vuosilta 2018 ja 2019.

Riikka Kontio

"Tutkiskelen ihmiseloa ja tunnelmia piirtämisen ja maalaamisen kautta. Maalaan pintaa, mutta joskus teokseen nousee syvempiäkin tuntoja. Parina viime vuonna muste on vetänyt puoleensa entistä enemmän ja olen innostanut työskentelemään sekä siveltimellä maalaten että tussiterillä viivaa tutkien. Koen, että tekemisessä säilyy tuoreus hypätessäni välillä kauemmaksi omalta mukavuusalueelta. Joskus elämä saattaa myös pakottaa hakemaan uusia ratkaisuja ja tekemisen tapoja."

Helena Helisten