“Great expectations”

Uusi Projektitila Scuuter avautuu Oulun keskustaan Mäkelinkatu 29:n ja Pakkahuoneenkatu 19:n kulmaukseen 18.6.2015 klo 18.00.
Scuuterin ensimmäinen tapahtuma on näyttely “Great expectations” ja se on nähtävissä 5.7. asti, tilan aukioloaikoina tiistaista launtaihin klo 15-19.

Great expectations on kuvataiteilijoiden Pekka Huhtalan (1981), Hannu Ahosolan (1979), Matti Pellisen (1982), Tiina Vehkaperän (1982), sekä Kari Starkin (1982) yhteisnäyttely. Taiteilijat ovat tunteneet toisensa pitkään ja tämä on heidän ensimmäinen yhteinen näyttelynsä Oulussa. Kuvataitelija Matti Pellinen asuu Lahdessa ja hänen töitään on vastikään ollut näytillä Galleria5:ssä Lahden taiteilijaseuran näyttelyssä. Muut taiteilijat asuvat ja työskentelvät Oulussa. Kari Stark on Scuuter-ryhmän aktiivinen toimija joka on siirtynyt maalaamisesta työstämään installaatioita ja veistoksia.  Great expectations on keskeneräisten veistosten näyttely. Ideana näyttelyssä on antaa katsojalle laaja kuva eri taiteilijoiden veistosprosesseista. Project Roomin näyttelyssä katsojalla on mahdollisuus mielessään jatkaa teos valmiiksi annetun materiaalin pohjalta tietämättä esimerkiksi sisältöä. Teosten keskeneräisyys antaa taiteilijoille mahdollisuudeen kokeellisempaan esillepanoon.
 

Scuuter on paikka installaatioille, performanssitaiteelle, liikkeen tutkimukselle ja taidenäyttelyille. Sen keskiössä on halu tuoda Ouluun gallerioista ja vakiintuneista esityspaikoista poikkeava välitila. Scuutterissa luodaan uusi ja kadotaan, tullaan näkyville ja työstetään. Se on olemisen tapa epävarmuutta leimaavassa nykyhetkessä. 

 

Scuuter on lähtöisin Kulttuuriyhdisys Kulttuuribingolta, naapuriovelta. Siellä syntyneen ryhmän jäsenet ovat taiteilijoita ja tuottajia. Bingon galleriatoiminta, PerfOulu-tapahtuma 2014, sekä taidemuseon kanssa yhteistyössä tuotettu RÄNNI-galleria asematunnelissa ovat ryhmän aikaisempia projekteja. 
Projektitila on huone joka elää ja jossa asiat ovat liikkeessä. Ympäristö Kivisydämineen ja erilaisine kiinteistökauppoineen luo Scuuterille raamit: ajan tohkeisuus vie lama-ajan lapsia eteenpäin. Scuuter ei ole pop up -puhetta ja innovatiivisuutta. Se on potkulauta joka karkaa käsistä.
Avajaisissa  esiintyy laulaja-lauluntekijä Nelli Milan ja levyjä illan aikana soittaa DJ Anniliee 

 

 

 

Järjestämme myös 17.6. klo 15.00 Kulttuuribingon tiloissa ( Mäkelininkatu 29)  yhdessä Antti Rundelinin kanssa keskustelutilaisuuden kansainvälisen näyttelyn järjestämisestä. Olette sydämellisesti tervetullut tähän tapahtumaan !

 

Toivoo. Scuutter- ryhmä