Jussi Hukkanen: "Sekalaista Seurakuntaa" 5.6.-5.7.2015 ARTo taidelainaamon ARTtilassa

Hukkanen, Jussi

KUVA: Jussi Hukkanen, Sauna, 2013, 119 x 120 cm, pastelli OSB -levylle

Jussi Hukkanen 

"SEKALAISTA SEURAKUNTAA" kollektiivinen näyttely

5.6.- 5.7.2015 

ARTo taidelainaamon ARTtilassa

ARTtilan kesänäyttely koostuu Jussi Hukkasen työhuoneen seinille ajansaatossa kertyneistä teoksista, lukuun ottamatta muutamaa tänä keväänä valmistunutta teosta. Valtaosa näyttelyn teoksista on ollut suurelle yleisölle esillä vain muutamia kertoja.

Vuosien 1998 - 2015 aikana toteutetut teokset luovat monipuolisuutensa vuoksi hyvän kokonaisuuden kollektiiviselle näyttelylle. Mukana on öljyvärimaalausta, sekatekniikkaa, akryylitöitä kartongille ja pastellia lastulevylle. Teoksien aiheet, tekniikat ja toteutukset toimivat ”päiväkirjana” taiteilijan vuosien varsilta. Teokset kuvaavat Hukkasen erilaisia mielentiloja. Aiheet ovat figuratiivisia, joissa mennään puoliabstrakteista töistä sarjakuvahahmojen kautta klassisempiin vartaloihin.

Jussi Hukkanen on oululainen kuvataiteilija. Hän on valmistunut vuonna 1995 Rovaniemen taide- ja käsiteollisuusoppilaitoksesta artenomiksi, graafiseksi suunnittelijaksi.

Hukkasen taide keskittyy etupäässä ihmisen kuvaamiseen; perinteisistä realistisista muotokuvista - kokeellisiin esityksiin niin aiheissa kuin tekniikoissa. Toteutustavat ovat moninaiset, koska hän tutkii mielellään eri materiaaleja ja tekniikoita. Esimerkkejä tekniikoista ovat mm. musteet, -pastelli, -öljyväri, -alkydi, -akryyli -akvarellivärit ja niiden sekatekniikat. Maalaamisen, sarjakuvien ja kuvittamisen ohessa taiteilija tekee myös lavastemestarin työtä Oulun kaupunginteatterissa.

Hukkanen on Oulun taiteilijaseura 63 ry:n (2009 hallituksen jäsen, 2010 hallituksen vpj.) ja Grafia ry:n jäsen. Hänellä on ollut taidenäyttelyitä vuodesta 1990. Hukkanen asuu ja työskentelee Oulussa.