K2 Unplugged -näyttelytapahtuma muuttaa työhuoneet gallerioiksi

K2 Unplugged -näyttelytapahtuma muuttaa työhuoneet gallerioiksi

Aika: 18.-19.4. & 25.-26.4.2015 klo 12:00-16:00
Paikka: K2 Taiteilijatalo, Kulttuurikasarmi, Oulu 
Hiukkavaara, Hiukanpiha 25, 90650 Oulu

(English presentation below.)

K2 Taiteilijatalon taiteilijoiden organisoima K2 Unplugged on uudenlainen näyttelytapahtuma, joka muuttaa työhuoneet gallerioiksi kahden huhtikuisen viikonlopun ajaksi.

Jokainen näyttelyyn osallistuva K2-talossa työskentelevä taiteilija rakentaa omaan työhuoneeseensa omannäköisensä näyttelyn. Näin muodostuu yksityisnäyttelyiden ketju saman katon alle, kuin vilkas galleriakortteli kolmeen kerrokseen yhden rakennuksen suojiin.

Näyttelyyn osallistuu 20 taiteilijaa, 17 erillistä työhuonetta. Luvassa on siis 17 erilaista näyttelyä. K2 Unplugged on kokonaisuus, jossa 17 on YKSI ja enemmän. Myös K2:n käytävillä on taidetta. 

Alkusysäyksen näyttelykokonaisuuden suunnittelulle antoivat myönteiset kokemuksemme ja saamamme innostunut palaute viime marraskuun Tuubit auki, Hiukkavaara! -tapahtumasta. K2 Unplugged eroaa kuitenkin ”työhuoneiden avoimet ovet" -tyyppisestä konseptista. Nyt ajatuksena on toteuttaa työhuoneisiin nimenomaan näyttelyitä, joista moni pitää sisällään myös aivan uusia, tätä tilaisuutta varten tehtyjä teoksia. Tapahtuma tarjoaa katsojille aivan tuoretta ja ennennäkemätöntä taidetta - maalauksia, veistoksia, installaatioita… Elävää nykytaidetta ihan läheltä.

K2 Unplugged’ssa taiteilijat ovat irti ja omillaan. Vilkkaan työhuoneyhteisömme innoittamina motiivinamme on käyttää entistä monipuolisemmin niitä tiloja, jotka meillä jo valmiiksi on. Haluamme löytää uusia tapoja esitellä taidetta ja tarjota yleisölle uudenlaisia mahdollisuuksia taiteen kohtaamiseen. Myös taidehankintoja voi työhuonenäyttelyistä halutessaan kätevästi tehdä.

K2 Unplugged -näyttelyn taiteilijat ovat: Anni Arffman, Kaisahelena Haapala, Kaisu Heikkilä, Saara Heinonen, Hanna Holopainen, Pekka Homanen, Irma Jämsä, Helena Kaikkonen, Leena Kangas, Minna Kangasmaa, Heidi Kesti, Ulla Kiiskinen, Jaana Kokko-Alakärppä, Anja Kurikka, Daniel Nagy, Mervi Niemitalo, Hanna Schroderus, Kari Södö, Kirsi Tervo ja Heidi Toivainen.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. 
Myllytullin kuvataideluokkien pyörittämä TaideSotku-kahvila palvelee yleisöä koko tapahtuman ajan. (Kahvilan tuotto kartuttaa oppilaiden luokkaretkikassaa.)