Kaija Hinkula: Builder

Hinkula, Kaija

BUILDER
6.12.-29.12.2019

Galleria Harmaja
Pikisaarentie 17, Oulu

Avoinna:
ke-pe 12-18
la-su 12-16
(pe 6.12. klo 12-16)

Tervetuloa avajaisiin: 5.12.2019 klo 17-19

Näyttelyni Builder koostuu maalauksista sekä tilallisista sommitelmista, joiden materiaaleina ovat mm. mdf, muovi, öljyväri ja spray. Keskiössä ovat kuvantekemisen perusasiat muoto, väri ja materia, teosten saadessa vaikutteita urbaanista ympäristöstä.

Minua kiinnostavat kuvan rakentamisen peruselementit, maalauksen ja veistoksen rajapinnat, sekä tila, jossa inhimillinen ja epäinhimillinen kohtaavat. Uusissa teoksissani olen toistanut ja yhdistellyt geometrisia muotoja sekä materiaaleja, purkanut maalauksen elementteihinsä ja koonnut sen uudelleen kuin kuvantekemisen rakennustyöläinen. Teosten viitekehyksenä ovat toimineet rakennetun ympäristön luoma visuaalinen kieli sekä teolliset elementit, kuten rakennustyömaan varoitusmerkki, arkkitehtuurinen tila, muoto tai teollisuuden ylijäämämateriaali. Teosten muotokielestä ja materiaalisista prosesseista voi löytää yhtymäkohtia minimalismiin ja uusmaterialismiin.

Kaija Hinkula (s.1984) on valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 2008. Hän asuu ja työskentelee sekä Oulussa että Helsingissä ja suorittaa kuvataiteen maisteriopintoja Kuvataideakatemiassa. Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

www.kaijahinkula.com