Kaija Hinkula – Journey, maalauksia 3.6.-18.6.2015

Hinkula, Kaija

”Kiinnostukseni kohteena ovat väri, pinta ja liike. Lisään väriä, liikutan, raavin, pyyhin ja laitan takaisin – etsien, palaten tai peittäen löytämäni. Välillä eksyn, pysähdyn, kierrän ja hylkään, kunnes matka taas jatkuu maalauksen asettamia vihjeitä seuraten. Minulle maalaus on parhaimmillaan harha-askelieni synnyttämä kartta.”

Maalaukset kuiskivat, paljastavat, mutta kätkevät alleen tapahtumia joita katsoja pääsee tarkastelemaan värikerrosten takaa. Metsä, hengitys, ääni, äänettömyys, maisema – luontoon ja luonnon liikehdintään assosioituvat teokset rakentavat kuvaa äänestä äänettömyydessä. Maalaukseni ovat oodeja hiljaisuudelle, ympäristömme kiireen, tempon ja informaatiotulvan keskellä.

”_…Hinkulan maalauksellista tyyliä voisi tarkastella myös informalistisesta näkökulmasta. Tämän 1950-luvulla syntyneen taidesuuntauksen lähtökohtana oli lyyrinen abstraktio ja luonnonmystiikka, jossa ihminen loisti poissaolollaan. Informalistiset teokset olivat kuin runollisia näkyjä, jotka sitoivat yhteen ajan ja paikan, aineen ja energian. Kuten kyseisessä suuntauksessa, myös Hinkulan maalauksissa toistuu viivojen koruton vuorovaikutus ja muotojen dynaamiset sarjat.” – Terhi Peltonen

Kaija Hinkula (s.1984) on valmistunut Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2008. Hänen maalauksiaan on ollut esillä useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä eri puolella Suomea ja mm. Virossa. Hinkula on Taidemaalariliiton ja Oulun Taiteilijaseuran jäsen.