KESKUSTELU

Hanhela, Anssi

Erja Kärkkäinen ja Anssi Hanhela: KESKUSTELU
Taidenäyttely 9. - 31.1.2016

Galleria Kapriisi, Tampere

Gallerian aukioloajat:
ti - to klo 12. - 17.00
pe - su klo 12. - 16.00

Näyttelyn teokset käsittelevät kohtaamisia, ja niiden synnyttämiä keskusteluja.

Mies kohtaa naisen ja nainen tämän miehen. Syntyy pitkä keskustelu: katse kohtaa katseen, iho ihon ja sana ja sanan. Lopulta on kyse kahden ihmisen yhteisestä elämästä.
Mies kohtaa oman tapaturmansa. Nainen kohtaa herra Alzheimerin, joka on ottanut vallan hänelle läheisestä ihmisestä, isästä. Syntyy uudelleen järjestelyitä. Mies on hädissään elämänmuutoksesta. Nainen on hädissään miehestään ja isästään. Naisella on tuskallisia keskusteluja itsensä kanssa. Yhtäkkiä on elämä, jossa on monta todellisuutta. Muistot syntyvät eletystä elämästä, yhteiset muistot yhteisestä elämästä. Miehen temppuileva muisti unohtaa paljon. Isän sammuva muisti vääristää; tyttärestä on tullut isän äiti..

Mies maalaa tauluja, muistikuviaan ja unelmiaan naisesta, heidän yhteisestä elämästä. Nainen yrittää hyväksyä muutokset. Taiteilijana hän synnyttää eteensä tutkielmia, teoksia. Niissä hän yrittää tavoittaa mielikuvia, miltä voisi näyttää kun muisti vähitellen sammuu. Mikä on muistin olemus.

Näyttelyssä kohtaa kaksi erilaista taiteilijaa, mies, figuurien luoja sekä hänen naisensa, abstraktien käsitteiden tekijä. On kyse kahden taiteilijan yhteisestä elämästä.
Mies maalaa väreillä. Hänen naisensa usuttaa yhteen kaksi toisilleen vierasta materiaalia, pehmeän ja kovan. Niin kuin elämässäkin usein kohtaavat - pehmeä ja kova. On kyse elämästä.

Toivottavasti tässä näyttelyssä syntyy keskustelu kahden taiteilijan teosten välille. 

Toivottavasti keskustelu jatkuu…

https://www.facebook.com/events/1669411829980696/