MAISEMA MINUSSA – MINDSCAPES

Turussa asuvan ja työskentelevän MARJA HAAPAKANKAAN öljy- ja temperamaalaukset kuvittavat alitajunnan luomia kertomuksia ja maisemia. Teoksissa on symbolinen taso joka kertoo ihmisen suhteesta luontoon, itseensä sekä toiseen ihmiseen; luonnonmaisemat ja -ilmiöt ovatkin metaforia ihmisen tunteille ja mielenmaisemille. Ihmisen pienuus on usein rinnastettu kosmoksen äärettömyyteen. 
SANNAMARI PIRTTINEN elää ja heijastaa elämää merestä nousevalla Perämeren rannikolla. ”Vaikka olen introvertti luontoihminen, maisemakokemuksen kuvaamisessa olennaisin peilini on toinen ihminen. Useimmat teokseni kertovat maailmasta lasten kokemana. Teokseni kerroksellistuvat yleisönsä edessä. Mieleisin materiaalini on muste, ja sitä löytyykin lähes kaikista teoksistani aina paperista puuhun ja keramiikasta mdf-levyyn.” 
Espossa asuva ja työskentelevä KIA TAEGEN kertoo teoksistaan Maisema Minussa – Mindscapes -näyttelyssä: ”Minua on pitkään kiinnostanut, miten ihminen havaitsee ympäristönsä. Mitkä elementit luovat tilallisen illuusion, mitkä struktuurit toistuvat ympäristössämme ja mitkä asiat jäävät usein huomaamatta. Maalaukseni tavoitteena onkin tuoda uusia näkökulmia tuttuihin aiheisiin ja saada katsojan näkemään ympäristönsä uusin silmin.

http://www.galleriakajaste.fi/galleria/marja-haapakangas-sannamari-pritt...