THE MANUAL OF LIFE

Södö, Kari

THE MANUAL OF LIFE – Taide elämän käyttöohjeena

Galleria Sculptor, Helsinki

Avajaiset: 5.9.2017 klo 17-19.

Ilo ja leikki ovat aina olleet vahvasti mukana oululaisen kuvataiteilijan Kari Södön värikkäissä teoksissa niin muodoissa kun sisällöissä. Nykyinen maailmanmeno on kuitenkin haastanut nuo positiiviset teemat ja tuonut niiden rinnalle tummempia sävyjä ja kulmikkaampia muotoja.

Näyttelyn nimi The Manual of Life tulee yhdestä näyttelyssä mukana olevasta suuresta veistosinstallaatiosta jossa tiivistyy hyvin taiteilijan tämänhetkinen tekeminen. Rönsyilevä ja monimuotoinen teos runsailla yksityiskohdilla rakentuu sekä uusista että aiemmissakin töissä mukana olleista sadoista puukappaleista. Näin teokseen tulee mukaan kerroksellisesti muistin tapaan myös teemoja ja muotoja vanhoista töistä. Mahtipontisen nimensä veistos sai taitelijan huolesta, minkälainen on ihmisen osa yhä nopeammin kummalliseen suuntaan muuttuvassa maailmassa. Syntyi leikkisä ajatus kokonaisvaltaisesta alati päivittyvästä elämän käyttöohjeesta.

Södön veistosten materiaalina on puu, usein luonnosta poimittuna ja sieltä muotonsa saaneena yhdistettynä veistettyihin ja maalattuihin kappaleisiin. Näyttelytilassa soi lisäksi muusikkonakin tunnetun Södön tekemä ääniteos.

https://sculptors.fi/exhibition/kari-sodo/

http://ots.artoulu.fi/taiteilija/sodo-kari

http://www.sodo.info/