Odd Familiar

Kinnunen, Anni

ANNI KINNUNEN / Odd Familiar

18.6-16.7.2017

Mustasaari galleria / Jaalakuja 4 / Oulu / Hietasaari

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin lauantaina 17.6.2017 klo 17-19.

Avoinna ke-pe 13-18, la-su klo 12-16

muina aikoina tilauksesta, p. 040 5944133

Juhannuslauantain ja sunnuntain 24.-25.6. olemme kiinni.

Anni Kinnunen on kuvataiteilija, jonka pääasiallinen väline on valokuvaus. Hänen kuvansa ovat herättäneet kansainvälistä kiinnostusta muun muassa Japanissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Kansallisesti hän on ollut esillä useissa valtakunnallisesti merkittävissä näyttelyissä kuten Nuoret-näyttelyssä Helsingin Taidehallissa sekä Mäntän kuvataideviikoilla. Hänen teoksiaan on muun muassa Oulun taidemuseon ja valtion taidekokoelmissa.

Kinnunen on työstänyt uudempia teoksiaan ulkomailla. Näennäisesti hän mukautuu uuden kulttuurin ja työskentely-ympäristön tunnelmaan, mutta samalla hän kommentoi ja muokkaa sitä kuvillaan välillä myös varsin kriittisesti. Odd Familiar -kokonaisuuden ensiesitys oli Tokiossa maaliskuussa 2015.

”Hakeudun työskentelemään kulttuureihin, joissa siteet perheeseen, uskontoon, ruokaan, tapoihin ja traditioihin ovat korostuneet. Residenssimatkat kulttuuriltaan vahvoihin maihin herättävät ajatuksia ulkopuolisuuden tunteesta: ihmisen voimakkaasta tarpeesta olla osa yhteisöä ja halusta sulautua joukkoon, mutta kuitenkin erottua yksilönä.

Helmi-maaliskuun 2015 työskentelin Tokiossa, missä teoskokonaisuus valmistui ja sai myös ensiesityksensä. Odd Familiar -teoskokonaisuudessa työskentelen uuteen ympäristöön asettumisen luomien tunnetilojen ohjaamana, rakentaen tarinoita elintarvikekaupan materiaaleista sekä omaa kehoani hyödyntäen.”

 

www.annikinnunen.com

http://yle.fi/uutiset/3-7866934