ONNEN ETSIJÄ

Mukari, Minna

ONNEN ETSIJÄ

Maalauksia  8. – 24.9. 2017

Galleria Kajaste, Kajaaninkatu 25, Oulu

http://www.galleriakajaste.fi/galleria/nykyinen-nayttely/

AVAJAISET: 8.9.2017 klo 18-20.

”Työskentelyssäni  aihealueinani ovat luonto, eläimet sekä ihmisen suhde luontoon kuuluvana. Liikun päivittäin luonnossa ja erilaiset metsävaellukset toimivatkin maalauksieni inspiroinnin lähteenä. Käsittelen maalauksissani metsien ja sen eläinten kunnioittamista sekä luonnon tärkeyden vaikutusta mielenterveyteen. Olen myös huolissani maamme metsiemme tulevaisuudesta. Välillä teoksissani on havaittavissa  myyttisiä ja luonnon voimaan liittyviä kuvauksia jopa hieman maagisia tapahtumia.

Koen metsän olevan tärkeä mielikuvituksen rikastuttaja, rauhan ja onnen tyyssija. Metsässä kulkiessa myös sisäinen lapseni herää henkiin ja koen olevani turvassa. Minulle on tärkeä saada kuhunkin maalaukseeni tunne mukaan niin värien kuin maalaustekniikkani kautta.

Onnen Etsijä näyttelyssä on esillä suurehkoja värikkäitä luontoaiheisia maalauksia, jotka ovat kuvallisia kertomuksia elämän retkiltä. Mitä on Onni? Se on ainakin jotakin mitä meistä jokainen tavoittelee ja joutuu välillä pettymään sitä etsiessä, mutta se, miten sen jokainen kokee ja aistii voi olla hyvin erilaista.”

Minna Mukari (s. 1984) on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta kuvataiteilijaksi vuonna 2011. Hän on toiminut aktiivisesti kuvataiteen parissa valmistumisensa jälkeen. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Oulussa. 

 http://artist-minnamukari.com/

 http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/3693

http://ots.artoulu.fi/taiteilija/mukari-minna