Osuuspankin ikkunanäyttely: Heidi Toivainen, ARTon kesäkauden taiteilija

Toivainen, Heidi

Heidi Toivainen on Oulun taiteilijaseuran taidelainaamo ARTon kesäkauden taiteilija. Hänen "Keskellä kaupunkia 1" teos on esillä Oulun Osuuspankin ikkunassa Isollakadulla 1.6. - 31.7.2015.

Heidi Toivainen (s. Tampere) on valmistunut Taiteen Maisteriksi Lapin yliopistosta 2004. Opiskeluun sisältyi vaihto-opiskeluja Tukholmassa. Ennen Lapin yliopistoa hän opiskeli vuoden Limingan taidekoulussa ja yliopiston jälkeen suoritti kuvataiteen cumun avoimessa yliopistossa. Ensimmäinen yksityisnäyttely oli Oulussa Galleria Colmiossa 2004 ("Ovia"). Toivainen on osallistunut ryhmänäyttelyihin ja pitänyt useita yksityisnäyttelyitä. Viime syksynä hänellä oli ensimmäistä kertaa yksityisnäyttely Helsingissä (Galleria Kajaste: "Kerran").

"Maalaan paikkoja; aukioita, pihoja ja puistoja. Ne ovat kaupungissa, sen laidalla, jossain siellä. Hahmottelen tutut viivat aina uudelleen, nopeasti jotta pääsen maalaamaan ja annan työn viedä. Se vie aina uuteen paikkaan, jokaiseen vain kerran. Tarina alkaakin alusta taas tai tarina jatkuu ja on jo toinen hetki. Valon suunta on eri, vuorokaudenaika, vuodenaika, tunnelma tai näkökulma kokonaan toinen. Täällä minä olin, tästä haaveilin, tänne voisin tulla. Kuljen ja etsin, tässä kaupungissa. "