Perhosefekti

Hinkula, Kaija

KAIJA HINKULA
"Perhosefekti"

Lämpimästi tervetuloa Sinulle ja ystävillesi kuvataiteilija Kaija Hinkulan "Perhosefekti" -maalausnäyttelyn avajaisiin ja näyttelyyn galleria kajasteeseen!

Avajaiset torstaina 10.4. klo 18-20. Näyttely on esillä 4.5. saakka.

Hinkulan teoksissa maali liikkuu levyn pinnalla lyhyen hetken, jättäen jälkiä erilaisin välinein toteutetusta maalausprosessista. Levyn pinnalle muodostuva liike tallentuu intuitiivisiksi muodoiksi ja kerrostumiksi. "Lisään väriä, liikutan, raavin, pyyhin ja laitan takaisin -etsien, palaten tai peittäen löytämäni.

Maalausten liike on rauhallista, leijailevaa ja häipyvää. Viitteelliset tapahtumat kuljettavat maalauksia omaan maailmaansa, hiljaiseen kokemukseen abstraktissa maalauksessa. Teokset luovat mysteerejä ja tunnelmia hiljaisuuden ympärille; maalaukset kuiskivat, paljastavat, mutta kätkevät alleen tapahtumia, joita katsoja pääsee tutkimaan värikerrosten takaa.

Tunnelmat lipuvat orgaanisesti rakentuvien muotojen kautta pimeästä valoon. Pienten elementtien luoma hidas liike ja väripintojen takaa paljastuva valo luovat välähdyksiä ja vaikutelmia, jotka mielikuvitus rakentaa loppuun. Pehmeä liike ja harsomaiset värikerrokset tuovat näkyväksi näkymätöntä, kuvaa hiljaisuudesta.

Lisää näyttelystä: http://www.galleriakajaste.fi/galleria/kaija-hinkula/

Taideterveisin,
Anna-Maija Kajaste, galleristi

p. 0408556598

Galleria kajaste, Kajaaninkatu 25 (Tuomitalo)
90100 Oulu
www.galleriakajaste.fi
info [ät] galleriakajaste.fi
Facebook:https://www.facebook.com/pages/galleria-kajaste/384209638258681