PINTAA SYVEMMÄLLE: SKjL:n vuosinäyttely

Siekkinen, Markku

 

Oulun Taiteilijaseura -63:n jäsen Markku Siekkinen on valittu edustamaan Oulun Taiteilijaseuraa Suomen Kuvataidejärjestöjen liiton PINTAA SYVEMMÄLLE-vuosinäyttelyyn Seinäjoelle.

Vuosinäyttelyn juryttäjä, taidehistorioitsija (FM) Harri Hirvonen:

”Vuosinäyttely tarjoaa hyvän mahdollisuuden päivittää ja tarkistaa käsityksiä siitä, mitä nykytaiteen kentällä tehdään tänä päivänä. Varsinaisia koulukuntia ei enää ole ehkä joitakin taidekoulujen opetuksellisia linjanvetoja lukuun ottamatta. Nykytaide on entistä kansainvälisempää – ismivapaata vyöhykettä – missä vaikutteet liikkuvat vapaasti ja nopeasti rajoja ylittäen.”
 

”Taiteilijat ammentavat työssään yhden yhtenäisen tarinan sijaan entistä vahvemmin ja suoremmin omista henkilökohtaisista kokemuksistaan. Vuosinäyttelyssä astutaan juuri tähän teoksen pintakerrosta syvemmällä olevaan maailmaan. Kaikki ei ole näyttelyn teoksissa aivan sitä miltä se ensisilmäyksellä saattaisi näyttää. Näyttelykokemus voi olla samalla kertaa sekä kaunis ja herkkä että rujo ja raadollinen.”

Hirvosen mielestä on ensiarvoisen tärkeää, että ”taiteilija nyrjäyttää sijoiltaan tuttua ja turvallista tapaamme nähdä ja kokea maailmaa sekä haastaa meidät muuttamaan tulokulmaamme suhteessa omiin arvoihimme ja ihanteisiimme.”

 

PINTAA SYVEMMÄLLE –vuosinäyttely on esillä Seinäjoen taidehallissa 21.11.2015-17.1.2016. Näyttely on avoinna ke 11-19, to 11-17, pe 11-16 ja la-su 12-16