"Project tiny ones"

Holopainen, Hanna

Oululainen kuvataiteilija Hanna Holopainen esittäytyy näyttelyllään "Project tiny ones" Galerie Pleikussa Berliinissä  21.11.-2.12.2017. Avajaiset 21.11.2017, klo 19:00-21.00. Taiteilija on tavattavissa koko näyttelyn ajan gallerian aukioloaikoina.

 

Hanna Holopainen on vuonna 1976 syntynyt kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Oulussa, Suomessa. Hänen maalaustekniikkansa pohjautuu abstraktin ekspressionismin alasuuntaukseen; action painting -tekniikkaan. Holopainen tutkii action paintingin taipuisuutta ja etsii  monimuotoisia ratkaisuja ilmaista aihelmia ja teemoja niin, että abstrakti ilmaisu pysyttelee edelleen omassa kontekstissaan. 

 

Project tiny ones heijastelee tämän hetkistä yhteiskunnan tilaa. Muuttuva maailma näyttäytyy mediassa ja kotisohvilla monella tasolla sortumaisillaan olevana instituutiona. Taiteilija on kasvanut viime vuosina yhteiskuntatietoisemmaksi ja ilmaisee nyt itseään osana sitä. Teostensa kautta hän esittäytyy näkyvänä ja välillä massaan katoavana palasena.

 

Teokset  viittaavat vahvasti myös  tämän hetkiseen sosiaalisen median kulttuuriin ja etenkin sen visuaalisiin ilmenemismuotoihin. Elämme loputtomassa kuvanauhassa. Taiteilija pysäyttää alitajuisen prosessin ja antaa sille fyysisen olomuodon maalauksissa. Vuorovaikutteisuus luodaan vapauttamalla katsoja kokemaan teokset itsensä kautta.

 

Project tiny ones on prosessi, joka debytoi ensimmäistä kertaa taiteilijan työhuoneen ulkopuolella Galerie Pleikussa ja sen etenemistä voi seurata myös taiteilijan ylläpitämissä sosiaalisen median kanavissa.

 

Galerie Pleiku: www.galeriepleiku.com

facebook: www.facebook.com/hanna.holopainen.art

instagram: www.instagram.com/iukkuart

taiko art shop: www.taiko.fi/artists/hannaholopainen

taidesivut.net: www.taidesivut.net/hannaholopainen

pinterest: www.pinterest.com/iukkuart

#hannaholopainen #actionpaint #contemporaryart #projecttinyones #iukkuart #finland #oulu #galeriepleiku #berlin #germany #art #exhibition

 

Galerie Pleiku

Eugen-Schönhaar-Straße 6A

10407 Berlin (Prenzlauer Berg)

Avoinna: Tiistai-Lauantai, Klo 15:00-19:00