Raija Korppilan ja Juha Laakson grafiikannäyttely Sininen hetki galleria Uudessa Kipinässä

 

Taidegraafikot

Raija Korppila

Juha Laakso

Sininen hetki

7.-25.5.2014

galleria Uusi Kipinä, Lahti

Raija Kenno-tila / Juha Kymi-tila

 

Sininen hetki viittaa teoksiemme värimaailmaan ja luonnon vuodenkiertoon, jossa vallitsevana on sininen väri. Olemme työstäneet näyttelymme teoksia pääosin vuoden tummimpaan aikaan keskitalvella, jolloin päivävalo on lyhyt ja intensiivinen.

Raija:

Kukkien maailma on kiehtova, mystinen ja intiimi. Sitä tarkastellessa voi hiljentyä sekä tuntea niiden universaalin kauneuden ja herkkyyden. Se muistuttaa minua luonnon haavoittuvuudesta.

Teokseni ovat kertomuksia hetkistä, joita sävyttää nostalginen tunnelma. Pohdin teoksissani ajan tuntua, muistojen kerroksellisuutta ja haurautta.

Juha:

Teokseni ovat otteita luonnon kiertokulusta. Asun meren rannalla, paraatipaikalla, seuraamassa alati muuttuvaa maisemaa. Vuodenaikojen kuvaaminen on elinikäinen tehtävä. Paljon on tehty, paljon on työstämättä.

Näyttelyn teokset olemme työstäneet  ImagOn- valotusmenetelmällä. Menetelmässä yhdistyy uutta ja vanhaa: filmin työstäminen tehdään kuvankäsittelyohjelmalla ja tulostetaan. Grafiikanpajalla korostuu käsityö: laatan teko ja painokuvan vedostaminen. Painojälki on hieman rakeinen: samettista tummuutta ja hennon vaaleita sävyjä kuin akvatinta-tekniikassa.

Kiitämme

Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimipistettä

www.grafiikanpaja-aava.fi