Raimo Metsänheimo Luontoa läheltä ja kauempaa

Metsänheimo, Raimo

Raimo Metsänheimo

Luontoa läheltä ja kauempaa

pastelleja ja veistoksia 6.7. – 31.7.2014

Lämpimästi tervetuloa näyttelyn avajaisiin su 6.7. klo 12–16.

 

Neliö-Gallerian heinäkuun taiteilija on Oulun ainut taiteilijaprofessori Raimo Metsänheimo, kuvanveistäjä, taidemaalari ja graafikko.  Metsänheimo on saavuttanut kunnioitettavan 88 vuoden iän ja työskentelee voimiensa mukaan.

Näyttelyssä nimeltä ”Luontoa läheltä ja kauempaa” on esillä pronssiveistoksia ja pastellimaalauksia.

Raimo Metsänheimon rakkaita aiheita teoksissa ovat luonto kodin lähipiirissä sekä eläimet. Luonnossa mallina voi olla yksittäinen puu tai kukka. Aiheet eivät välttämättä koreile vaan niissä näkyy ajan patina, elämä. Eläinten kuvaamiseen taiteilija paneutuu tutkimalla niitä tarkoin eläintarhoissa. Erityisesti sympaattiset apinat ovat usein löytäneet tiensä Raimon teoksiin. Useat matkat Suomen ja Euroopan eläintarhoihin ovat tehneet vaikutuksensa ja kuva-aiheet ovat persoonallisen yksityiskohtaisia. Myös henkilökuvat kuuluvat Metsänheimon tuotantoon. Varsinkin omakuvia on syntynyt helposti, koska ”malli ei karkaa”, Raimon sanoin.

Raimo Metsänheimon julkisia veistoksia Oulussa ovat mm. Rupikonna (suihkukaivoveistos), Kalastajapatsas, Tiedonjano, Tilapäinen, Nahkurireliefi, Voimistelua, Vokaliisi.

Neliö-Galleria on kesäaikaan suljettu maanantaisin ja tiistaisin.  Muulloin avoinna ke-pe 11–17, la 11–15, su 12–16.

Tervetuloa!

Kesäterveisin

Tuulikki Mäki