Sirpa Heikkinen: Pyörä - Vélo

Heikkinen, Sirpa

Kuva: Sirpa Heikkinen: Polkee, polkee…  / Pédale, pédale… Valokuva-akvarelli kiinalaiselle 30 g wenzhoulle, 46cm x 46 cm, 2019.

14.10.-14.11.2019

Mi Casa ravintola

1, rue Colonna d’Istria, 06300 Nizza, Ranska

Pyöräni kääntyi vuosikymmen sitten monikymmenvuotiselta toimittajan ja kriitikon tieltään. Poljen nyt niin fyysisissä kuin kuvitteellisissa maisemissa independent artistina. Yhdistelen eri menetelmiä ja työskentelytapoja.

Kuluvana vuonna töitäni on ollut esillä Suomessa paitsi Oulussa, koulukaupungissani Kuopiossa ja Helsingissä, mutta myös mukana yhteisesiintymisissä Brasiliassa Rio de Janeirossa, Japanissa Osakassa, pikaisesti piipahtaen myös USAssa pinkissä kokoonpanossa Pinkkiä lokakuuta viettävässä New Yorkissa. Pian Saksassa Berliinissä.

Kun Nizzalla on ollut tarjota siniset kaupunkipyöränsä jo hyvän aikaa, toivoi Oulu tuovansa omat pinkin värisensä poljettaviksi kuluneen kesän alussa. Lopultahan se päivä koitti 26.8.2019.

Kiinalaiselle wenzhoulle vedostamani valokuva-akvarellit eivät ole dokumentteja, vaan puhdasta leikkiä materiaaleilla: On sitten kyse pyöristä, niiden osista, polkupyöräilystä tai väreistä. Pohjana ovat tietenkin omat valokuvani.