STILL (A) LIVE

Vehkaperä, Tiina

 

TIINA VEHKAPERÄ
STILL (A) LIVE
ARTtila 23.3.–17.4.2016

ARTtilaan valikoitu kokonaisuus antaa yleisölle eräänlaisen kurkistuksen ja paljastuksen tulevan laajemman yksityisnäyttelyn teemoista ja tunnelmista.

Isomman installaatiomaisen työskentelyn rinnalla näyttelytila tarjoaa sopivan haasteen pakottaen työstämään pientä kokoa, jossa yksityiskohdat pääsevät lähelle ja teokset saavat olla sitä mitä ovat: intiimejä.

Teosten toteutus on siirtynyt enenevissä määrin materiaalin tutkimiseen käsitteellisellä tasolla. Materiaalit odottavat usein vuosia studiolla ideoiden kypsyessä niiden ympärille tai oikean teemallisen ympäristön löydyttyä.

Paljon materiaalien etsimisen sijaan niitä lähinnä löytyy ja otetaan vastaan. Asiakkaat ovat esimerkiksi tuoneet edesmenneen läheisensä henkilökohtaista esineistöä, jonka inspiraationa teos toteutuu. Tässä näyttelyssä esillä olevat höyhenet ja turkispalat ovat lähtöisin perhontekijän kuolinpesästä.

Materiaali vaihtuu toiseen tiuhaan, esillä on esimerkiksi mehiläisiä, villaa, höyheniä, nahkaa, valurautaa, terälehtiä, puuta, linnun- ja mehiläispesä.

Viime vuosina teoksia on ollut esillä mm. Oulun Taidemuseolla (kutsunäyttely ja jurutetty näyttely), Kemin Taidemuseolla (kutsunäyttely), Rovaniemen Taidemuseolla (jurytetty näyttely) ja Rauman Taidemuseolla (jurytetty näyttely). Jäsenyyksiä mm. Oulun Taiteilijaseura -63 ry ja Suomen Kuvanveistäjäliitto.

                                                                                                                                                                          

ARTo Taidelainaamo ja –myymälä
ARTtila
Hallituskatu 5, Oulu
044 054 57 27
ke-pe klo 12.00–18.00
la-su klo 12.00–16.00

Tiina Vehkaperä
040 57 97 688
vehkapera [ät] tehdasry.fi
www.tehdasry.fi/jasenet/tiina.vehkapera