Taidelinjat- Ympäristötaidetapahtuma

Oulun Taiteilijaseura -63 ry haluaa yhdistää uuden Oulun asukkaita taiteen ja joukkoliikenteen välityksellä. Taidelinjat-ympäristötaidetapahtumassa bussipysäkit ja -reitit saavat uutta ilmettä teoksilla, jotka kuvaavat seudun ominaispiirteitä niin historian kuin nykypäivänkin valossa. 

Linjoilla nähdään paikallisten taiteilijoiden poikkitaiteellisia videoteoksia, hiljaisia kanssaodottajia, entisaikojen menopelien ääniä, runoutta, maaseudun kasvillisuutta levittäytyneenä keskustan alueelle ja monia muita yllättäviä käänteitä. 

Näyttely avataan bussikuljetuksella 16. elokuuta klo 19. Bussi kiertää uuden Oulun alueella ja esittelee näyttelyssä mukana olevien seitsemän taiteilijan teoksia. Avajaisiin tulee ilmoittautua ennakkoon, sillä istumapaikkoja on rajallinen määrä. Lisätietoa ilmoittautumisesta Oulun taitelijaseura -63:n verkkosivuilta osoitteessa: http://ots.artoulu.fi/taidelinjat/

Näyttelynavajaiset ovat osa Suurta Avajaispäivää, jolloin avautuvat myös Hupisaaren keskusleikkipuisto sekä Täällä!-ympäristötaidenäyttely. Lisäksi päivä on perheiden piknikpäivä. Piparkakkutalossa toimivaan Alaköökiin voi piipahtaa koko perheen voimin klo 17-19 välisenä aikana pop-in-lyhtytyöpajaan ja tehdä iltahämärää varten oman pikniklyhdyn. Tervetuloa nauttimaan taiteesta ja muusta ohjelmasta Ainolanpuistoon!
Taidelinjan loihtivat:

Anni Arffman, Kanssaodottajat 

Pia Hentunen ja Dave Lawrence, ”Entisajan” menopelien ääniä 

Hanna Schroderus ja Johanna Huhtamaa, Kasvillisuutta Uuden Oulun alueelta 

Helena Kankaansyrjä, Pihatonttu 

Anja Kurikka, Liikkuvat sanat 

Johanna Pöykkö, Ajautuneet 

Jorma Styng ja tanssiryhmä KorpiKomppania, Raja-aitojen kaatuminen 

Teokset sijaitsevat pääväylien varressa ja ovat helposti saavutettavissa.