Taiteilijakahvit

”Taiteilijakahvit” on oululaisen kuva- ja teatteritaiteilija Erja Kärkkäisen ja hänen taiteilijaystäviensä yhteinen, monipuolinen kuvataiteen kattaus. Mukana on akvarellejä, öljyvärimaalauksia, tekstiilitaidetta, veistoksia, esinekoosteita…

”Ideani Taiteilijakahveille on, että kutsun ystäväni teoksineen minun luokseni kylään. Kahvin sijasta tarjoan hänelle ns. seinätilaa hänen omille teoksilleen”, kertoo Kärkkäinen näyttelyn lähtökohdista.

Galleria Kajasteessa 25.11. – 15.12 2017 pidettävään näyttelyyn Kärkkäinen olen kutsunut seuraavat taiteilijat:  Anssi Hanhela (Oulu), Mari Blomroos-Heininen (Hki) , Tenka Issakainen Roi), Sanna Koivisto (Ii) , Erja Kärkkäinen (Oulu) , Esa Meltaus ja Antti Raitala (Vantaa).

Ensimmäiset Taiteilijakahvit-näyttelyn Kärkkäinen järjesti Rovaniemellä helmikuussa 2016 galleria Värinässä. -Olin varannut galleria-aikaa ja joulukuussa olin saanut veropalautuksia. Sitten niillä resursseilla aloin miettiä, että mitä keksisin. Omia näyttelyitäkin olin pitänyt ihan tarpeeksi. Lisäksi minulla on valtava tarve aina uudistua ja löytää jotain uutta. Ja jokin pinttymä etsiä yhteisöllisyyttä. Samaan aikaan keskusteltiin lehtien sivuilla taiteilija-apurahojen leikkauksista, ja siitä se sitten idea syntyi näille Kahveille, kertoo Kärkkäinen.

Rovaniemen näyttelyssä oli mukana lähinnä oululaisia taiteilijoita, joihin Kärkkäinen oli vasta tutustunut. Hän muutti Ouluun syksyllä 2015.

Tämä näyttely on Erja Kärkkäisen 60-syntymäpäiväjuhlanäyttely, jossa hän haluaa tuoda esille hänen taiteilijakaaren viimeisten vuosien auttajia, kannustajia, myötäeläjiä, kritisoijia; heitä joilla on ollut jonkinlainen vaikutus häneen sekä jokin kannustava ele antaa syy pysyä niin teatterin kuin kuvataiteen tekemisen parissa. –”Monethan meistä eivät sitä itse aina tiedä, mikä vaikutus meillä on toisiimme. Haluan jäädä taka-alalle tässä näyttelyssä. Muutenkaan en ole hyvä perinteisten juhlien järjestäjä, siksi minulle näin on oikea tapa juhlia ikääntymistäni”, lisää Kärkkäinen.

”Kahvi ei porise tulella, mutta toivottavasti nämä taitelijoiden teokset sekä taitelijat ja yleisö porisevat keskenään ja puhuvat taiteesta.”