Tiina Vehkaperä - Näen punaista

Vehkaperä, Tiina

Avajaiset perjantaina 25.9 klo 18-20. Tervetuloa!

Musta tila on pysähtynyt eikä anna tuumaakaan periksi. Studio Mustanapa asettaa uuden, heijastamattoman, varjottoman haasteen, joita Vehkaperä jatkuvasti hakee.

Viime vuosina perinteiset materiaalit ovat korvautuneet löydöillä ja niiden ytimen tarkkailulla. Performanssit, kokeellinen elektroniikka ja valotaide ovat tulleet oleelliseksi osaksi työskentelyä, mutta kuvanveistäjälle valo on yksi materiaali muiden joukossa pääosan esittäjän sijaan. Teokset ovat henkilökohtaisia tulkintoja ympäröivästä- tai sisäisestä maailmasta, lähimenneisyydestä.

Näyttelyn kokonaisuus on alkusoitto suuremmalle kokonaisuudelle, joka vielä etsii tilaansa.

Vehkaperän tuotannossa olennaista on olemisen ymmärtäminen, kommunikaation sekä ihmisyyden ja ihmissuhteiden dynamiikan tarkkailu. Hänen teoksensa puhuvat ilmiöistä ja elementeistä, jotka näyttävät toistuvan elämässä ja jotka kenties pitävät meitä elossa.

Tiina Vehkaperä (1982) on Oulussa asuva ja työskentelevä kuvanveistäjä. Hän on Oulun taiteilijaseuran puheenjohtaja sekä jäsen Suomen Kuvanveistäjäliitossa, MUU ry:ssä, kulttuuriosuuskunta ILMEessä, T.E.H.D.A.S kollektiivissa ja Suomen valotaiteen seura F.L.A.S.H.ssä. Hän toimii kuvanveistäjänä laajentaen työskentelyään myös mm. esittävän taiteen, yhteisötaiteen ja erilaisten ohjaustöiden pariin.

Vehkaperän teoksia on ollut esillä mm. Oulun Taidemuseolla, Kemin Taidemuseolla, Rovaniemen Taidemuseolla ja Rauman Taidemuseolla.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus sekä Oulun kaupunki.

Yhteystiedot:  tiina.vehkapera(at)gmail.com