Tuulee kaikki hiukset kasvoille

Havaste-Ukkola, Irina

ARTo Taidelainaamo ja –myymälän ARTtilassa on esillä ajalla 11.10. – 5.11.2017 Irina Havaste-Ukkolan näyttely ”Tuulee kaikki hiukset kasvoille”. Näyttelyssä on esillä maalauksellisia, sekatekniikalla toteutettuja piirustuksia. Teosten lähtökohtana ovat erilaiset tunnelmat. Piirustusjälki ja värit saavat aikaan vaihtelevaa, elävää liikettä ja rytmiä.

”Etsin maalatessa ja piirtäessä jotain, josta en vielä aloittaessa tiedä mitä se on. Lähtökohdat työskentelyssäni vaihtelevat. Työ voi alkaa omasta mielentilasta, jostakin mielenkiintoisesta väriyhdistelmästä tai vaikka unesta, jonka muistan. Sattumalle jätän työskentelyprosessissa aina tilaa, haluan säilyttää avoimuuden yllätyksille ja ennakoimattomille suunnille, joihin itse työskentely kuljettaa. Tavoitteenani on löytää harmoniaa ja kauneutta kaaoksen keskeltä. Useilla värikerroksilla toivon luovani katsomiskokemukselle syvyyttä. Haluan teoksillani ilmaista jotain siitä miten koen maailmaa, läsnäoloa ja tuntemista.”

Irina Havaste-Ukkola on Vapaasta Taidekoulusta vuonna 2008 valmistunut taidemaalari ja suorittaa parhaillaan Taiteen maisterin tutkintoa Lapin yliopistoon. Hän on Taidemaalariliiton varsinainen jäsen sekä Lapin ja Oulun Taiteilijaseurojen jäsen.