Vilkkilän Kissat

Kaminen Mosher, Petra

 

Kuvataiteilija Petra Kaminen Mosher (s.1978, New York) opiskeli Bostonin yliopistossa ja valmistui vuonna 2002 kuvataiteen kandidaatiksi (Bachelor of Fine Arts in Painting). Suomeen hän on muuttanut syksyllä 2004. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä eri puolilla Suomea. Hänen tuotannossaan on myös useita tilaustöitä, niistä eräs on yhteistyö taiteilijakollega Agnieszka Robak-Haikosen kanssa. Syntynyt teos on neliosainen suuri maalaus “Symbioosi”. Petra Kaminen –Mosher on myös kysytty muotokuvamaalari.

Kaminen-Mosherin taide keskittyy väreihin ja muotoihin lähtökohtanaan usein luonto tai ihmishahmot. Hän maalaa mieluiten öljyväreillä, hajottaen ensin alkuperäisen aiheensa perusväreihin ja -muotoihin, ja rakentaen sitten niistä uuden abstraktin “maiseman”. Harkitun pikkutarkasti rajatut tasaiset väripinnat muodostavat harmonisen kokonaisuuden, joka ensisilmäyksellä saattaa vaikuttaa jopa yksinkertaiselta

Kuvataiteilijana hänen tyylinsä on täysin omaperäinen ja hänelle vaistomaisen luontainen. Tämän vuoksi häntä on vaikea taiteilijana lokeroida mihinkään tiettyyn, yksittäiseen suuntaukseen. Hänen teoksiaan on kuvattu mm. koloristisiksi, neotraditionalistisiksi ja lyyrisiksi abstraktioiksi. Abstrakti maalaustekniikkansa yhdistää värien ja muotojen käytön tavalla, jota hän on kehittänyt opiskeluajoista lähtien. Maalausten lähtökohta on yleensä realistinen, usein luontoaihe tai ihmishahmo.

 

"Vilkkilän kissat"- näyttely koostuu abstrakteista kissamaalauksista. Niissä näkyy hänen tulkintansa kissojen olemuksesta ja luonteesta sekoittuen hetken tunnelmaan, jonka hän tarjoaa katsojalle värien, muotojen ja valon avulla – ja näiden vuorovaikutuksena.