WOMANA - kuvia naisista

Komulainen, Niilo

Niilo Komulaisen veistosnäyttely WOMANA - kuvia naisista, on nähtävillä ARTO Taidelainaamo ja -myymälän ARTtilassa 20.1. - 14.2.2016, Taidelainaamon aukiolojen mukaan.

Komulainen käsittelee pronssivaluprojektissaan naisteemaa esteettisestä näkökulmasta. Ideointi alkoi naisen vartalosta ja siihen yhdistyi muovailuprosessin aikana muitakin teemoja, kuten musiikkia, soittimia ja luontoaihetta.

"Naisaihetta käsittelevä veistossarjani, Womana, sai alkunsa, kun vuoden 2014 lopulla tutkiskelin siihenastista taiteellista tuotantoani koko urani ajalta. Huomasin, että yksi toistuvista teemoista oli nainen. Teokset olivat kuitenkin yksittäisiä, eivät sarjallisia. Sain silloin idean tehdä tästä pitkään kiinnostaneesta aiheesta yhteinäisen veistossarjan. Aiemmat tämän teeman veistokset olivat olleet tekniikaltaan kokonaan puuta tai puu/pronssiveistoksia. Nyt halusin keskittyä enemmän pronssiin. Pronssin työstäminen on monivaiheista ja siten paljon aikaa vievä tekniikka. Käytin tämän projektin luovaan vaiheeseen täysipäiväistä työskentelyä noin kolme kuukautta."

Taiteilija Niilo Komulainen haluaa kiittää Oulun Valistustalorahastoa, joka mahdollisti tuellaan Womana-sarjan luomisen.

Kankaanpään taidekoulusta vuonna 2004 valmistunut kuvataiteilija Niilo Komulainen on pitänyt lukuisia yksityis- ja yhteisnäyttelyitä alkaen vuodesta 1999. Viime vuonna hänellä oli yhteisnäyttely Pudasjärven, Hailuodon ja Oulun kiertonäyttelyn muodossa. Komulaisen teoksia on muun muassa Oulun Taidemuseon ja Oulun kaupungin kokoelmissa.